Utprovning
 

Hur går då en utprovning till?


En personlig intervju:
En utprovning startar med en personlig intervju. Här vill vi veta hur ni spelar idag, om ni har någon favoritklubba och vad ni önskar få ut av era nya klubbor. Vi vill även veta om något hämmar ert spel, som exempelvis en gammal skada.

Test av golfklubbor:
Efter intervjun övergår vi till testen av klubborna. Vi använder oss av ett 20-tal olika testklubbor tillsammans med en datastyrd LaunchMonitor ("TrackMan"). En likadan analysator används av tillverkare vid design av klubbor och bollar, av R&A och USGA för att mäta om klubbor är tillåtna eller inte, av PGA och LPGA för att föra statistik på spelarnas data samt av dom bästa tränarna i världen. Med analysatorns hjälp får vi fram värden som backspinn, utgångsvinkel och utgångshastighet, svingspår och svingplan. Bollens utgångsvinkel är viktig vid utprovning av t.ex. driver. Bollens utgångshastighet och hur bollbanan ser ut är viktig vid utprovning av järnklubbor. Detta för att få lång carry och snabbt stopp på bollen så att attack på flaggan är möjlig. Även egenskaper som klubbhuvud, grepp, totalvikt, frekvensförhållande, torsion, svingvikt, längd, träffbild, lie och loft är viktiga för att få en stabil och lättspelad klubba. Vi bygger allt från enstaka klubbor till hela set, allt efter ert önskemål. 
All information som kommer fram under utprovningen tillhör SwingFit och lämnas inte ut.

Hur lång tid tar en utprovning?
En utprovning tar ca. 1 timme.

Vad kostar en utprovning?
En utprovningen kostar 500 Kr som betalas vid utprovningstillfället. Vid köp av minst 8 Järnklubbor eller 2 träklubbor dras hela utprovningskostnaden av. Vid köp av mindre dras hälften av utprovningskostnaden av. En utprovning av putter kostar 250 kr, vilket dras av från priset vid köp av en putter. Giltighetstiden för att kunna dra av utprovningskostnaden är 3 månader. Vid komplettering av ett set klubbor, har vi en liten kostnads fri test för att se att allt är som det ska.


När får jag mina nya klubbor?
Leverans är i de flesta fall inom 5 arbetsdagar,  om vi inte har det i lager tar det normalt ändå inte mer än 2 veckor.